Informationen på dette website er kun beregnet til Sundhedspersoner i Danmark

Søg

Menu

Close

Log indLog ud LægemidlerTerapiområderPfizerConnectPfizerConnectArrangementerMaterialerEfteruddannelse

Menu

Luk

Specialist til specialistUddannelsesfilm inden for kræftområdet til læger og sygeplejerskerAnders Bonde om RWECML-film: Til dig, der søger mere viden inden for hæmatologiKardio-onkologiske overvejelser hos brystkræftpatienterResourcerArrangementerMaterialerVideoer
CML-film: Til dig, der søger mere viden inden for hæmatologi

Behandling af CML er en kompleks størrelse, og der er mange hensyn og udfordringer for behandleren. 
Heldigvis er resultatet ofte godt, og de fleste patienter kan leve et godt liv med sygdommen.

Som yngre læge eller ny i hæmatologien kan det være rart med kort og overskuelig indføring i, hvordan CML-behandlingen fungerer i praksis, hvilke overvejelser den rummer, og hvilke problemer der kan opstå undervejs eller i forhold til særlige patientgrupper.

Derfor har Pfizer lavet tre film i samarbejde med professor og overlæge Christen Lykkegaard Andersen fra Rigshospitalets Hæmatologiske Afdeling. 

Episode 1: Hvad er CML?

I første episode introduceres kort og overordnet til CML, herunder hvordan sygdommen diagnosticeres og hvilke faser man arbejder med. Derudover gennemgås det overordnede behandlingsforløb, monitorering af sygdom samt responstyper.

Episode 2: Behandling af CML

I anden episode gennemgås den typiske CML-behandling med tyrosinkinasehæmmere (TKI’er) – samt de overvejelser, der bør gøres i forbindelse med behandlingsskift. Her gennemgås også betydningen af genmutationer, hvorfor de bør tages alvorligt, og hvordan de håndteres – samt de hensyn, der naturligvis bør tages til bivirkninger ifm. valg af behandling.

Episode 3: Behandlingsstop

I tredje og sidste episode gennemgås mulighederne for behandlingsstop – eller treatment free remission – og de overvejelser, dette bør medføre. Herunder vigtigheden af fortsat monitorering af sygdommens udvikling, dialogen med patienten, håndtering af evt. withdrawal symptomer samt hensyn til særlige patientgrupper, fx gravide, fertile kvinder og patienter med en eller flere komorbiditeter. 

Udforsk dine muligheder med PfizerConnect - Pfizers online læringsunivers På PfizerConnect kan du deltage i aktuelle webinarer og konferencer, få adgang til on-demand læringsmoduler og andre materialer og blive opdateret på den nyeste forskning via forskningsartikler, studier og data. PfizerConnect samler det hele ét sted og vi har gjort indholdet tilgængeligt for dig, når og hvor du ønsker det. Se PfizerConnects tilbud til dig Loading
PP-BOS-DNK-0097

Bivirkninger skal indberettes. Hvis du vil rapportere en bivirkning, kan du kontakte Pfizer på e-mail: [email protected]

 

PfizerPro kontoPfizerPro konto

Få adgang til information, materialer, efteruddannelse samt modtag kommunikation om Pfizers lægemidler og vacciner.

Log indRegisterMin profilLog ud

Informationen på dette website er kun beregnet til Sundhedspersoner i Danmark.

Denne hjemmeside er udarbejdet til dig af Pfizer Danmark.

 

© Pfizer 2023. Alle rettigheder til denne hjemmeside forbeholdes Pfizer ApS.

PP-E1A-DNK-0009
Du forlader nu Pfizer
Du forlader nu et Pfizer-drevet website. Links til alle eksterne websites leveres som en ressource til vores besøgende. Pfizer påtager sig intet ansvar for indholdet af websites, der ikke ejes og drives af Pfizer.