Informationen på dette website er kun beregnet til Sundhedspersoner i Danmark

Søg

Menu

Close

Log indLog ud LægemidlerTerapiområderPfizerConnectPfizerConnectArrangementerMaterialerEfteruddannelse

Menu

Luk

Specialist til specialistUddannelsesfilm inden for kræftområdet til læger og sygeplejerskerAnders Bonde om RWECML-film: Til dig, der søger mere viden inden for hæmatologiKardio-onkologiske overvejelser hos brystkræftpatienterResourcerArrangementerMaterialerVideoer
Uddannelsesfilm inden for kræftområdet til læger og sygeplejersker

Denne serie er udviklet i samarbejde med speciallæger og har til formål at hjælpe med, at danne et overblik over hele patientens forløb igennem diagnostik og behandling. Filmene hver især er af 3-11 minutters varighed og dækker forskellige delelementer af en brystkræftpatients forløb, lige fra den første mammografi til behandling af eventuelle senfølger til behandlingen. Find det emne som netop du vil vide mere om.

NY: Patologi ved brystkræft

Filmen forklarer nærmere om de histopatologiske metoder, der ligger til grund for patologisvaret. I forbindelse med diagnostik af brystkræft udføres undersøgelser af væv- og celleprøver på den patologiske afdeling. Det gælder både præ- og postoperative vævsprøver samt prøver fra brystkræftpatienten med fremskreden eller metastatisk sygdom. Ud fra mikroskopiske og molekylærpatologiske undersøgelser af prøverne gives en diagnose samt en vurdering af faktorer, der kan have betydning for prognose og prædiktion.  

NY: Klinisk mammografi og triple diagnostik

Filmen forklarer, hvordan brystkræft diagnosticeres ved hjælp af bl.a. klinisk mammografi – herunder hvornår og hvem der henvises, samt hvor og hvordan undersøgelserne udføres. Billeddiagnostik i form af mammografi og ultralydsskanning af brystet er ét ud af tre trin i den såkaldte triple test. De øvrige består af palpation og histologisk samt cytologisk biopsi. Filmen guider både til, hvordan de diagnostiske metoder udføres, samt hvilke karakteristika og fysiske forandringer, der kendetegner maligniteter i brystet.    

Anlæggelse af veneport

Til langvarig intravenøs behandling som f.eks. ved kemoterapi anlægger man ofte en veneport. Veneporten anlægges ved en lille operation i lokalbedøvelse. I denne film kan du se hvordan det foregår når der anlægges veneport.

Håndtering af akutte situationer i forbindelse med intravenøs behandling

Når der behandles med intravenøs kemoterapi, kan der forekomme akutte komplikationer, som kræver omgående behandling. Vi vil i denne film gennemgå hvordan der skal ageres når patienten reagerer allergisk på behandlingen og når cytostatika løber subkutant under infusionen.

Medicinsk efterbehandling til kvinder, der er opereret for brystkræft

En stor del af de kvinder, der opereres for brystkræft i dag, tilbydes en medicinsk efterbehandling. Målet med denne er at nedsætte risikoen for at kræften vender tilbage. Behandlingen afhænger bla. af, hvilken type af brystkræft man er opereret for. Få et eksempel på et medicinsk efterforløb i denne film

Neoadjuverende behandling

Nogle kvinder med brystkræft får medicinsk behandling inden deres operation. Dette kaldes for neoadjuverende behandling. Formålet med behandlingen er at gøre operationen mindre omfattende. Ved bestemte typer af brystkræft, kan et neoadjuverende forløb ligeledes åbne op for muligheden for yderligere medicinsk behandling efter operationen

Brystkræftkirurgi

Den primære behandling af ikke-metastatisk brystkræft er kirurgisk. Standardbehandlingen er brystbevarende operation og en undersøgelse af lymfeknuderne med sentinel node procedure. Det kosmetiske resultat og risikoen for senfølger efter brystkræftkirurgi har betydning for patientens livskvalitet. Det er derfor vigtigt at operationen foretages så skånsom som muligt og med bedst mulig bevarelse af brystkonturen uden at det forringer patientens prognose. De forskellige brystrekonstruktive procedurer er således også beskrevet.

Strålebehandling ved Brystkræft

I denne film vil vi gennemgå de overordnede principper for postoperativ strålebehandling af brystkræft. Herunder hvilke patienter der tilbydes strålebehandling og hvad de forskellige DBCG-typer dækker over. Desuden vil vi kort opsummere potentielle bivirkninger til behandlingen samt berøre nogle af de vigtigste tekniske aspekter, så som gating og billedvejledning. 

Udforsk dine muligheder med PfizerConnect - Pfizers online læringsunivers På PfizerConnect kan du deltage i aktuelle webinarer og konferencer, få adgang til on-demand læringsmoduler og andre materialer og blive opdateret på den nyeste forskning via forskningsartikler, studier og data. PfizerConnect samler det hele ét sted og vi har gjort indholdet tilgængeligt for dig, når og hvor du ønsker det. Se PfizerConnects tilbud til dig Loading
PP-IBR-DNK-0623. 03/11/2023

Bivirkninger skal indberettes. Hvis du vil rapportere en bivirkning, kan du kontakte Pfizer på e-mail: [email protected]

 

PfizerPro kontoPfizerPro konto

Få adgang til information, materialer, efteruddannelse samt modtag kommunikation om Pfizers lægemidler og vacciner.

Log indRegisterMin profilLog ud

Informationen på dette website er kun beregnet til Sundhedspersoner i Danmark.

Denne hjemmeside er udarbejdet til dig af Pfizer Danmark.

 

© Pfizer 2023. Alle rettigheder til denne hjemmeside forbeholdes Pfizer ApS.

PP-E1A-DNK-0009
Du forlader nu Pfizer
Du forlader nu et Pfizer-drevet website. Links til alle eksterne websites leveres som en ressource til vores besøgende. Pfizer påtager sig intet ansvar for indholdet af websites, der ikke ejes og drives af Pfizer.